News

NEWS

Nov 2020

Artist talk by Mikkel Holm Torp

18th of november, 17.30 – 19.00.
The doors will open 17.00.

Mikkel Holm Torp works with sculpture, ceramics and installations. His works are developed from knowledge in stone masonry and investigations of mineral materials. He explores how artforms correspond with geology, landscape and archaeology. His latest works questions how stones are valuable elements, not only as minerals, but also as metaphors for navigating in historical landscapes, cultural memory and iconology. 


51Cth is a newly formed artist run association dedicated to keeping the sculptural and contemporary art field thriving and evolving. 51Cth is located in a large old industrial complex with common workspaces and private studios.


The talk is held in danish, and due to corona has limited seats.

Please write to 51cth@51cth.dk to request a seat.

The recommendations and guidelines of the health authorities will be followed at the event.


For more about Mikkel Holm Torp visit: www.mikkelholmtorp.com

Jan 2020

51Cth modtager donation fra

Fonden Roskilde Festival


Hvert år donerer Fonden Roskilde Festival penge til en række aktiviteter, projekter, aktører og rammer som synes at være utrolig vigtige for vækstlaget. Fonden Roskilde Festival har besluttet at donere 30.000 kr. til  51Cth's generelle arbejde. 


51Cth sætter stor pris på denne donation fra Fonden Roskilde Festival og ser frem til endnu et år med spændende aktiviteter i foreningen. 


Klik her mere info om Fonden Roskilde Festival

Klik her for mere info om 51Cth og foreningens aktiviteter

Jan 2020

Optag af nyt medlem


Ansøgnings-processen vedr. optag af nyt medlem er lukket for denne gang.


Fremtidige muligheder for medlemskab og atelierplads i 51Cth vil blive slået op her på siden.

Application deadline for the 2021 Artist in Residence Programme will be announced here and on www.resartis.org ultimo 2020.

 

Click here for more info on the programme and how to apply

Jan 2020

Nov 2019

Tak for det store fremmøde

ved 51Cth's Skulptursymposium, onsdag d. 13. november.


En særlig tak til oplægsholderne:

Nanna Stjernholm Jepsen

Kirsten Ortwed

Morten Stræde

Ingrid Furre 


Ligeledes en stor tak til Museet for Samtidskunst og Magnus Kaslov,

samt dagens konferencier; Asbjørn Skou.  


Klik her for fotos og program fra Skulptursymposiet


51cth inviterer til Skulptursymposium

Onsdag d. 13. november.

Klik her for mere info om program og tilmelding. 

Nov 2019

Pressemeddelelse, 14. december 2018

Store donationer til nyt 750 m2 kraftcenter for samtidskunst i Trekroner


Det nye billedhuggerfællesskab 51Cth er d.10. December blevet bevilget 1.101.250,00 kr. over en treårig periode af Det Obelske Familiefond til at etablere et kraftcenter for samtidskunst med atelierer og veludrustede værkstedsfaciliteter, som skal danne rammerne for symposier og et internationalt residency-program. Dette initiativ skal videreudvikle det skulpturelle felt og være med til at holde det danske kunstmiljø levende og eksperimenterende.


51Cth er d.12. December blevet bevilget 250.000,00 kr. fra den nyoprettede pulje Øernes Kunstfond. Med støtten fra Øernes Kunstfond styrkes 51Cths forankring i kunstmiljøet omkring Roskilde kommune. Fællesskabet er en nyskabende forening, der har et særligt fokus på at fremme det tværfaglige samarbejde for kunst og håndværk i kraft af samarbejdet med Broncestøberiet Peter Jensen. Dette samarbejde gavner netop begge parter, da de - fra hvert deres felt - præsenteres for nye formsprog, materialer og krævende teknikker, som de sammen kan gøre sig en indgående erfaring omkring.


Foreningen har taget initiativ til en række af tiltag, heriblandt et årligt symposium og et internationalt residency-ophold. Opholdet vil give den besøgende kunstner adgang til værkstedsfaciliteter samt atelier og midler til udførelse af skulpturelle projekter.


Der udsendes et Open Call i Januar 2019.


I det nye år byder 51Cth ind til deres første symposium, som hører under deres treårige tema “Skulpturens rum - Past Future Present”. Temaet forener to konkrete linjer i den kunstneriske proces; det materielle og det teoretiske stof, og vil generere gæsteforelæsninger og workshops, som på hver deres måde udfordrer den skulpturelle praksis i samtiden.


I en tid hvor individualisme og omstruktureringer udfordrer den enkeltes ansvar for at klare sig, glæder vi os over at kunne realisere et sted, der bygger på et engagement i - og en forpligtigelse overfor et fællesskab. Dette fællesskab er samtidig dannet for at støtte den enkelte kunstners praksis med adgang til plads, faciliteter og højt specialiseret viden, som ellers ville være svært at skaffe adgang til på egen hånd. 51Cth er økonomisk bæredygtig, og i alle fremtidige tiltag, er der taget højde for at dette fortsat gør sig gældende.

Foreningen er dermed selvfinansierende i forhold til sin ordinære drift, hvilket betyder at vi kan forblive en uafhængig og permanent aktør på kunstscenen.

 

De 13 kunstnere på 51Cth er alle uddannede fra kunstakademier i Norden.


Presse kontakt: Marie Bonfils Tlf. 53 54 10 49

Download pressemeddelelse som PDF

Dec 2018

51Cth i Roskilde Dagblad


Omtale af 51cth i Roskilde Dagblad 16/12

GET IN TOUCH

 

Address: Industrivej 51c, th, 4000 Roskilde

E-mail: 51cth@51cth.dk


© Copyright. All Rights Reserved.