Symposium - MATERIALER, FÆLLESSKABER & FREMTIDER

MATERIALER, FÆLLESSKABER & FREMTIDER

51cth inviterer til Symposium

Onsdag d. 22. november.

MATERIALER, FÆLLESSKABER & FREMTIDER

Tid: onsdag d. 22. november 2023

Sted: 51Cth, Industrivej 51C, Trekroner, Roskilde

Bus: afgang fra København kl. 9.00


Billetter: 50 kr. - købes via Billetto

Billetten gælder deltagelse ved 51Cth's symposium MATERIALER, FÆLLESSKABER & FREMTIDER og er inkl. forfriskninger og frokost, samt bus t/r til busholdepladsen på Ingerslevsgade, København.


I tilfælde af udsolgt: Tilmeld dig ventelisten ved at kontakte os på web@51cth.dk


PROGRAM

10.00 Kaffe, te og Croissant

10.20 Velkomst

En kort introduktion til symposiet v/ Therese Bülow og Jytte Høy

10.30 -11.00 Crafting Speculations
Talk by Animali Domestici v/ Alicia Lazzaroni and Antonio Bernacchi, Aarhus School of Architecture

Animali Domestici will share some of their recent projects that engage, at various levels, with crafting and material experimentation. They will expand on the relationship between real and virtual material experimentation and the potential value of different types of simulation, questioning the potential for communication and provocation of the boundary between reality and fiction/unreality.

Sprog: Engelsk
11.00-11.15 Q&A

11.30-12.15 Sansning af lyd
Lydkunstnerne Felia Gram-Hanssen og Alexander Holm startede deres samarbejde i 2016 i forbindelse med albumudgivelsen Folded Earth/Double Exposure, som bygger på elektronisk bearbejdede field recordings. Kunstnerduoen arbejder desuden med musikkompositioner og live performances, der kombinerer dokumentation og virtualitet. Live, arbejder de med metoder fra spilmekanismer, koreografi og film-lyddesign. Til Symposiet vil duoen tage os på en fællesrejse ind i lydenes univers.

12.30-13.15 Foodscape frokost
Madkunstner Tine Galatius tryller sensoriske, skulpturelle og spiselige landskaber frem med inspiration fra symposiets emner og billedhuggerens univers. Frokosten bliver tilberedt og serveret udendørs ved levende ild og gløder i 51Cth’s autentiske baggård. Det bliver en sanselig, æstetisk og smagfuld madoplevelse.

13.30 -14.00 Vands fjerde fase
Samtale mellem kunstner Karl Troels Sandegård og kurator Jacob Lillemose med udgangspunkt i Sandegårds skulpturelle eksperimenter med vand i dets såkaldte "fjerde fase", hvor det ikke er flydende, frosset eller damp, men plasma eller gelé om man vil.
14.00-14.15 Q & A

14.30 -15.00 Du er ikke alene – om mikroorganismer, kunst og kultur
Foredrag med lektor og kurator Adam Bencard, Medicinsk Museion

Hvad betyder det, hvis vi skal til at betragte os selv som små økosystemer, eller som sammenslutninger af mange forskellige arter der arbejder sammen? Dette foredrag tager udgangspunkt i en række kunstnere, der på forskellige måder arbejder med mikroorganismer i deres kunstneriske praksis.
15.00 - 15.15 Q & A

15.30-16.00 Tyst te

Koldbrygget Sencha og Matcha smagning ved Louise Walter med fokus på brygning, dufte og æstetik. En æstetisk og sanselig oplevelse, der beroliger hjerte og sind.


16.15-16.45 Løsriv din krop fra jorden
Performativ talk med den østrigske kunstner Ralo Mayer.

Hvordan vil du forberede din krop på at leve på andre planeter, for eksempel Mars? I denne talk vil kunstneren og den selverklærede meteorslikker Ralo Mayer guide deltagerne mod en såkaldt Un-Earthingpraksis. Det er en rejse med omdrejningspunkt i farmakologien og ret så fysisk kontakt med stykker af kosmos. Sprog: Engelsk
16.45-17.00 Q&A

17.00 Bus retur til København

Arrangør 51Cth v/ Therese Bülow og Jytte Høy
med en særlig tak til Jacob Lillemose for idéer til programmet og til Det Obelske Familiefond for økonomisk støtteVIGTIG INFO


Bus - København t/r

Bussen afgår fra busholdepladserne på Ingerslevsgade, overfor DGI Byen. Bussen vil holde et stykke nede ad gaden - og altså ikke som en af de første busser i rækken.

Det vil være en grå bus fra Roskilde Turistfart, og bussen vil have et skilt i forruden hvorpå der står 51Cth.

Bussen holder der et kvarter før - og kører kl. 9.00.

Der vil være en repræsentant fra 51Cth i bussen.


Husk varmt tøj

51Cth holder til i to industrihaller - medbring derfor varmt tøj.


I tilfælde af afbud

Kontakt os venligst på web@51cth.dk så din billet og plads til symposiet ikke går til spilde.